Om Morris’n friendz

Jag heter Lena H van der Laan och jobbar till vardags som sjuksköterska, och är uppstartare och ägare av Lyckligavovven.se sedan årsskiftet 2016/17 .

Som några av er redan vet har min man Stefan och jag en superallergisk hund, Morris, som måste badas ofta, ibland flera gånger i veckan.

När jag tidigare stod och löddrade in honom i hans babybadkar tänkte jag ofta på vad jag utsatte hans hud för. När jag läste på shampoflaskorna kunde jag inte förstå vad alla ingredienser var och hur det skulle påverka Morris känsliga hud, och det kändes inte alls bra.

Jag började då leka med tanken att jag borde kunna göra eget shampo/tvål till alla hans bad. Sagt och gjort!

Jag kollade Youtube, jag Googlade och jag läste böcker och började sedan experimentera med olika oljor och fetter för att få till ett bra recept på tvål, gjord från scratch, med enbart ekologiska finfina oljor och fetter med de bästa egenskaperna för hundens hud och päls.

Efter nästan ett år hade jag fått fram några recept som efter en hel del tester (både på hund och människa) svarade upp till mina krav.

Tvålarna är förstås handgjorda och köper du samma tvål två gånger kanske de ser lite annorlunda ut men de kommer alltid innehålla samma härliga doft, oljor och fetter.

När jag nu hade lyckats så bra med tvålen var det lätt att tillverka en tassalva som har samma hudvänliga egenskaper.
Efter lite mixande och trixande fick jag fram en tassalva som överträffade mina förväntningar.
Morris hade STORA bekymmer med spruckna och torra tassar f.f.a. under vår och höst, men nu är de mjuka och fina.

Tassalvan har testats på flera hundar med gott resultat.

Flera hundägare tog hem salvan till sin hund, men erkände att den först hamnade på mattes nagelband, händer, läppar och till och med torra ansikten, vilket den inte vad avsedd för och sedan fick vovven testa. Alla tyckte den var kanonbra!

Dessa produkter fick bli varumärket Lyxiga Vovven som senare ändrades till Morris’n Friendz.

För mig handlar det om att dela med mig av den bästa tänkbara hudvård jag kan skapa för våra fyrfota fantastiska vänner som ger oss såååå mycket kärlek och glädje, och visst är de värda denna lyx!

Nu vill jag dela med mig av mina produkter och du kan nu gå in och läsa om dem och förstås köpa dem här på vår hemsida.

Jag kan naturligtvis inte lämna några garantier för att mina produkter passar just din vovvsing. Du får helt enkelt testa själv.

Har du en känslig hund är det bra att börja med vår ”Tvål för känsliga vovvar”som enbart består av ekologisk olivolja och kokosolja.

Varför säljer du bara för hundar och inte människor, är en fråga jag ofta får?
Så här är det. Om vi skulle saluföra mina produkter till människor, måste vi registrera dessa hos Läkemedelsverket. Produkterna kommer då att räknas som hemgjord kosmetika.

Läkemedelsverket verkar inte gilla att man säljer hemgjord kosmetika för de som gör det får varje år betala flera tusen kronor i avgift plus en dyr avgift för varje produkt.

Detta har jag inte råd med och vi har ju ett företag i hundbranschen så det faller sig naturligt att det blev produkter som med fördel används på hund.

Mina produkter är istället registrerade hos Kemikalieinspektionen och vi följer istället deras regler.