Publicerad

Violtvål och lite om tvålaska

Hej igen!

Idag har vi en sån där härlig vinterdag med sol och klarblå himmel och det är kallt och vitt på marken. Längtar trots det till sommaren när jag slipper ta på mig och vovven det varmaste vi har i klädväg. Men man ska njuta av nuet och glädjas åt det lilla vilket jag tycker jag är ganska bra på, trots pandemin.

Jag har mina arbetsdagar i ateljén där jag antingen jobbar med Lyckliga Vovven (lyckligavovven.se), målar till ett nytt långsiktigt projekt eller gör tvål.

Just nu finns en batch violtvål på torkhyllan som doftar otroligt gott, ungefär som violtabletter (om du kommer ihåg). De är bara 10 tvålar till antalet och kommer att släppas till försäljning i webbutiken den 6/3. Samma pris och samma storlek som de andra tvålarna.

Tvålaska

Jag skulle också skriva om något som man kan undra över när man köpt handgjord kallrörd tvål. Ibland när tvålen härdar och sätts på torkning kan den få ett tunt vitt lager av s.k. tvålaska. Det är helt enkelt en reaktion mellan tvål och koldioxid i luften som orsakar detta. Detta försämrar inte tvålens kvalitet eller goda egenskaper utan försvinner när du börjar använda tvålen.

Önskar dig en riktigt fin dag med mycket sol både ute och i hjärtat!