Innehållsförteckning

Detta är en komplett innehållsförteckning för våra produkter, gå sedan till respektive produkt för att se vad varje enskild tvål innehåller.

Olivolja
Oljan har traditionellt använts för att behandla olika hudproblem som hudinflammationer och eksem. Den är rik på omega-9 och E-vitamin

Kokosolja
Kallas ibland för kokosfett. Har en smältpunkt på 24 grader C. Är känd sedan flera tusen år för sina hälsovårdande egenskaper. Innehåller förutom många vitaminer och mineraler även den viktiga fettsyran Laurinsyra som omvandlas på huden till monolaurinsyra som skyddar huden mot bakterier.

Mandelolja
Är en klassisk hudvårdsolja som passar till torr och känslig hud. Är vanligt förekommande i baby-produkter. Mandeloljan gör huden mjuk och smidig och lindrar hudinflammationer och klåda vid torr hud eller eksem.

Rapsolja
Är en halvfet olja som gör sig bäst till torr och känslig hud. Är lindrande vid eksem, klåda och hudirritationer. Används även i baby-vårdsprodukter.

Ricinolja
Är en tjock, trögflytande olja som nästan inte alls tas upp av huden. Vi använder den i mycket liten mängd i vår tvål då den ger tvålen ett fantastiskt lödder.

Avocadoolja
Är en fet och näringsrik olja som är rik på Omega-9, lecitin och E-vitamin som gör den bra för torr och känslig hud.

Sheasmör
Skyddar vid hudirritationer och är fuktighetsbevarande. Påskyndar hudläkning och är bra för torr, fjällig hud och eksemhud.

Bivax
Vi använder bivax av farmaceutisk kvalitet. Skyddar, lugnar och mjukar upp huden. Vi använder också vaxet som en naturlig konsistensgivare.

E-vitaminolja
Är en effektiv antioxidant och verkar hudvårdande

Färgämnen
Vi använder färgämnen som kallas Mica och är naturlig krossad bergart som är laboratorieframställda där de kunnat avlägsna orenheter och därefter tillsatt mineraliska pigment. Dessa är godkända för att användas i hudvårdsprodukter.

Doftoljor
Våra doftoljor är ftalatfria och EU-godkända för att användas i hudvårdsprodukter. Det betyder att de är kontrollerade och följer alla regler och normer för liknande produkter inom EU.

Natriumlaktat
Används ibland för att få en fastare tvål. Förekommer naturligt i kroppens ämnesomsättning.