Publicerad Lämna en kommentar

Sommarvärme i all ära…..

Hej hopp allihopa!

I dag måste jag berätta att större delen av mitt tvållager måste kasseras. Kanske inte kasseras men kan i alla fall inte säljas då sommarvärmen gått hårt åt de fina tvålarna. Det är sannolikt inget fel på dem men de har läckt glycerin och blivit missfärgade. Tråkigt då det är många timmars arbete som ligger bakom, men jag vill bara sälja fina fräscha produkter så då får det bli så. Några av tvålarna finns dock kvar då de låg på ett annat ställe under sommaren.

Vi flyttade ju hit i augusti förra året så det är vår första sommar i det här huset, så nu har jag lärt mig var jag INTE ska förvara mina produkter. Hoppas du har tålamod att vänta 4-6 veckor på din beställning…..tiden går ju ändå ganska fort! 😉

Önskar dig en fin sensommar och höst!

Lena

Publicerad Lämna en kommentar

Kan verkligen tvål lukta gurka?

Ja den frågan fick jag av en väninna häromdagen. Jag tycker gurka luktar underbart. Tänk bara när man gör en fräsch sallad och skär upp gurkan (har alltid gurka i mina sallader). Den luktar ju ganska mycket fastän den nästan bara består av vatten. Och det är klart en tvål kan lukta gurka!

Nu kan du testa gurktvål själv. Fr.o.m. idag släpper jag en sats av denna milda och fräscht doftande tvål. Det är en ”special edition” som ej kommer att finnas i lager när dessa sålt slut så passa på vet’ja.

 

Publicerad Lämna en kommentar

Tvål på tork

Här luktar det underbart av alla nya och ”gamla” tvåldofter som trängs på torkhyllan. Testar nya dofter som bl.a. citrus, gurka och ringblomma och snart är violtvålen klar som då hamnar i webbutiken.

Om du beställer tvål skickar jag oftast med en eller flera tvålprover (om de inte är slut). Dessa består alltid av samma ekologiska oljor/fetter som de övriga tvålarna men skiljer i form och doft. De kan se lite tilltufsade ut och variera i storlek men det beror på att de ofta görs av kanterna på tvålsatsen.

Just nu gläds jag åt alla återkommande kunder som jag tackar av hela mitt hjärta. Det är det bästa betyg jag kan få.

Vet du någon butik som möjligen skulle vilja sälja mina produkter, maila mig då gärna på info@morrisnfriendz.com.

Ha en riktigt fin kväll!

Lena

Publicerad Lämna en kommentar

Violtvål och lite om tvålaska

Hej igen!

Idag har vi en sån där härlig vinterdag med sol och klarblå himmel och det är kallt och vitt på marken. Längtar trots det till sommaren när jag slipper ta på mig och vovven det varmaste vi har i klädväg. Men man ska njuta av nuet och glädjas åt det lilla vilket jag tycker jag är ganska bra på, trots pandemin.

Jag har mina arbetsdagar i ateljén där jag antingen jobbar med Lyckliga Vovven (lyckligavovven.se), målar till ett nytt långsiktigt projekt eller gör tvål.

Just nu finns en batch violtvål på torkhyllan som doftar otroligt gott, ungefär som violtabletter (om du kommer ihåg). De är bara 10 tvålar till antalet och kommer att släppas till försäljning i webbutiken den 6/3. Samma pris och samma storlek som de andra tvålarna.

Tvålaska

Jag skulle också skriva om något som man kan undra över när man köpt handgjord kallrörd tvål. Ibland när tvålen härdar och sätts på torkning kan den få ett tunt vitt lager av s.k. tvålaska. Det är helt enkelt en reaktion mellan tvål och koldioxid i luften som orsakar detta. Detta försämrar inte tvålens kvalitet eller goda egenskaper utan försvinner när du börjar använda tvålen.

Önskar dig en riktigt fin dag med mycket sol både ute och i hjärtat!

Publicerad Lämna en kommentar

Ny tvål på gång!

Hej hopp i vinterkylan!

Så var det dax för första blogginlägget. Detta känns så spännande. Var nyss ute med min cocker spaniel Morris (gissa vart vår varumärkesnamn kommer ifrån) på promenad till havet och njöt av både sol och ganska isig vind. Det finns ju som bekant inget dåligt väder bara dåliga kläder och idag var det långkallingar och tjockaste dunjackan som gällde.

Väl hemma gick jag ut till min ateljé och skar upp den tvål jag gjorde igår. Fick en massa ordrar efter ett Facebookinlägg (som du kan läsa här) så min Bastvål och Tassalva tog helt slut. Gjorde en laddning Havre, Mjölk och Honungstvål också då de nästan är slut och nu ska de stå och torka i 4 veckor innan jag kan sälja dem. Här i ateljén luktar det fantastiskt gott av all tvål som står på tork.

Några av er  vet att jag målar en hel del i olja. Tidigare har jag använt terpentin att rengöra mina penslar i, men nu har jag övergått till att enbart använda min bastvål. Det är helt otroligt att de blir helt rena av enbart tvåltvätt och skönt att slippa handskas med farliga kemikalier.

Här i bloggen kommer jag berätta när jag gör lite specialtvål som släpps. Allt kommer inte att läggas i webbutiken då det kan röra sig om väldigt få exemplar av en tvål och de tar då ganska fort slut och då är det lättare att du skicka mig ett email om att du vill köpa (info@morrisnfriendz.com).

Just nu har jag några mindre tvålar kvar till salu (se bild nedan) och jag ska i helgen göra en laddning Violtvål. Kommer att lägga ut här i bloggen när de är klara att säljas. Gjorde prover tidigare som doftade ljuvligt så nu blir det full storlek på dem.

 

För mig är det naturligt att min vovvsing ska ha bästa hudvården. Som några kanske läst har jag en superallergisk hund. Han hade massor av mjäll och väldigt väldigt torr hud. Detta fick jag bort genom att bada honom enbart med min tvål och det känns så oerhört kul att jag kunnat hjälpa andra hundar (och hundägare) med jobbiga hudproblem.

Nähä…nu blir det munskydd på och dra iväg till ICA för några inköp.

Håll avstånd och var rädd om dig!

Lena