Publicerad

Äntligen!!……

Hej på er!

Äntligen är tvåltillverkningen igång igen och jag hade nästa glömt hur kul det är. 😃

De flesta dofterna finns kvar men tvålarna kan se lite annorlunda ut. Jag har lite svårt för att inte prova på att ge tvålarna nytt utséende, och egentligen spelar det nog inte så stor roll då de luktar lika gott ändå. Jag kommer att lägga ut nya bilder innan tvålarna släpps till försäljning.

Årets Jultvål är gjord och den luktar sagolikt gott! Vill du ha den får du nog hålla dig framme när den släpps den 29/10.

Som ni vet har allt blivit mycket dyrare, så också de råvaror jag beställer till mina produkter. Jag har bestämt mig att behålla de nuvarande priserna året ut men måste tyvärr höja priset lite efter nyår.

Önskar er alla en fortsatt fin dag!

Kram Lena

Publicerad

Slut på tvål!

Hej på er!

Ja så blev det tyvärr så som jag befarade. Mitt tvållager är tyvärr slut vilket beror på att jag helt enkelt haft för ont i ryggen för att kunna tillverka dem. Till dig som är stammiskund och till alla ni andra som är nyfikna på att prova mina tvålar…..misströsta inte! Jag är bättre i ryggen och kommer snart återuppta tillverkningen, men som ni vet ska tvålarna ”ligga till sig” i 4 veckor innan jag kan sälja dem, så det tar lite tid. Vem vet…kanske nya dofter lurar bakom tvålhörnet. 😄 Tassalvan finns dock fortfarande att köpa.

Med det önskar jag dig en finfin höst!

Lena

Publicerad

Pausat tillverkningen av mina tvålar

Hej på er!

Jag gissar att flera av er undrat om min lilla butik ska stänga eller varför lagret fortfarande är i minsta laget. Tyvärr blev lyckan över en förbättrad rygg väldigt kortvarig och jag har återigen fått problem vilket fysiskt gör det omöjligt för mig att göra tvål just nu. Är sjukskriven och vet tyvärr inte när jag återigen kan stå och gå under den tid det tar att göra min tvål.  Är förstås ledsen för det och hoppas att jag snart kan vara tillbaka i tvålköket.

Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar och förhoppningen att vara tillbaka under tidiga hösten.

Varma sommarhälsningar Lena ☀️

Publicerad

Oj..det blev en paus här

Hej och hoppas allt är bra med dig!

Jag vill göra ett litet inlägg och förklara varför en del av mina tvålar fortfarande är slut! Jag har ett hälsoproblem (diskbråck) som tvingat mig att pausa min produktion. Nu är jag dock på bättringsvägen och hoppas att jag snart är igång igen att tillverka mina tvålar.

Jag fortsätter att tillverka i liten skala. Jag vill fortsätta att hålla god kvalitet och göra allt för hand och jag är jätteglad för att de flesta av er som handlar blir mer eller mindre stamkunder.

Jag kommer att fortsätta prova någon ny doft då och då. Ibland blir det oväntad positiv reaktion som med min pepparmintstvål…hur gott luktar inte den!! Tänk på att alltid prova på vovven för att se om hen tål den. Jag har än inte stött på någon allergireaktion men man ska alltid vara försiktig med nya produkter. Funkar den inte på hunden kan du alltid själv ta över den.😄

Jag önskar dig en trevlig helg!! 🎈

Lena på Morris’n Friendz

Publicerad

En liten slutkläm…..

Hej!

Hoppas du haft en fin julhelg! Nu har vi nyår kvar och sedan kan vi gå tillbaka till våra vanliga rutiner igen. Det är konstigt för hur mycket jag än älskar jul och nyår (och det gör jag verkligen), så känns det skönt att återgå till det vardagliga invanda igen. Hmmm….vet inte riktigt hur jag funkar där!! 😬

I mitt tvållager ekar det nästan. Har inte mycket kvar av alla tvålar som jag gjorde i höstas, så nu blir det att beställa nya råvaror och göra tvål. Kul att så många gillar mina produkter.

”Till vardags” jobbar jag som sjuksköterska på Jourcentralen här i Kungälv, vilket innebär att händerna spritas otaliga gången under ett arbetspass och jag får som ett resultat av det supernariga torra händer. Har försökt med olika fuktkrämer utan att det blir bättre. Snodde då av vovvens tassalva över hela händerna och oj vilken skillnad det blev. Då var det fett huden behövde.

Egentligen ville jag nu mest önska dig ett finfint nytt år och tala om att ny tvål är på väg. Jag får se om det blir någon ny doft utöver de ordinarie. Det får bli en överraskning i så fall. Som vanligt skriver jag på respektive produkts sida när de släpps till försäljning. 

Med det önskar jag dig en fortsatt fin dag och ett Gott Nytt År!

Lena

Publicerad

Sommarvärme i all ära…..

Hej hopp allihopa!

I dag måste jag berätta att större delen av mitt tvållager måste kasseras. Kanske inte kasseras men kan i alla fall inte säljas då sommarvärmen gått hårt åt de fina tvålarna. Det är sannolikt inget fel på dem men de har läckt glycerin och blivit missfärgade. Tråkigt då det är många timmars arbete som ligger bakom, men jag vill bara sälja fina fräscha produkter så då får det bli så. Några av tvålarna finns dock kvar då de låg på ett annat ställe under sommaren.

Vi flyttade ju hit i augusti förra året så det är vår första sommar i det här huset, så nu har jag lärt mig var jag INTE ska förvara mina produkter. Hoppas du har tålamod att vänta 4-6 veckor på din beställning…..tiden går ju ändå ganska fort! 😉

Önskar dig en fin sensommar och höst!

Lena

Publicerad

Kan verkligen tvål lukta gurka?

Ja den frågan fick jag av en väninna häromdagen. Jag tycker gurka luktar underbart. Tänk bara när man gör en fräsch sallad och skär upp gurkan (har alltid gurka i mina sallader). Den luktar ju ganska mycket fastän den nästan bara består av vatten. Och det är klart en tvål kan lukta gurka!

Nu kan du testa gurktvål själv. Fr.o.m. idag släpper jag en sats av denna milda och fräscht doftande tvål. Det är en ”special edition” som ej kommer att finnas i lager när dessa sålt slut så passa på vet’ja.

 

Publicerad

Tvål på tork

Här luktar det underbart av alla nya och ”gamla” tvåldofter som trängs på torkhyllan. Testar nya dofter som bl.a. citrus, gurka och ringblomma och snart är violtvålen klar som då hamnar i webbutiken.

Om du beställer tvål skickar jag oftast med en eller flera tvålprover (om de inte är slut). Dessa består alltid av samma ekologiska oljor/fetter som de övriga tvålarna men skiljer i form och doft. De kan se lite tilltufsade ut och variera i storlek men det beror på att de ofta görs av kanterna på tvålsatsen.

Just nu gläds jag åt alla återkommande kunder som jag tackar av hela mitt hjärta. Det är det bästa betyg jag kan få.

Vet du någon butik som möjligen skulle vilja sälja mina produkter, maila mig då gärna på info@morrisnfriendz.com.

Ha en riktigt fin kväll!

Lena

Publicerad

Violtvål och lite om tvålaska

Hej igen!

Idag har vi en sån där härlig vinterdag med sol och klarblå himmel och det är kallt och vitt på marken. Längtar trots det till sommaren när jag slipper ta på mig och vovven det varmaste vi har i klädväg. Men man ska njuta av nuet och glädjas åt det lilla vilket jag tycker jag är ganska bra på, trots pandemin.

Jag har mina arbetsdagar i ateljén där jag antingen jobbar med Lyckliga Vovven (lyckligavovven.se), målar till ett nytt långsiktigt projekt eller gör tvål.

Just nu finns en batch violtvål på torkhyllan som doftar otroligt gott, ungefär som violtabletter (om du kommer ihåg). De är bara 10 tvålar till antalet och kommer att släppas till försäljning i webbutiken den 6/3. Samma pris och samma storlek som de andra tvålarna.

Tvålaska

Jag skulle också skriva om något som man kan undra över när man köpt handgjord kallrörd tvål. Ibland när tvålen härdar och sätts på torkning kan den få ett tunt vitt lager av s.k. tvålaska. Det är helt enkelt en reaktion mellan tvål och koldioxid i luften som orsakar detta. Detta försämrar inte tvålens kvalitet eller goda egenskaper utan försvinner när du börjar använda tvålen.

Önskar dig en riktigt fin dag med mycket sol både ute och i hjärtat!

Publicerad

Ny tvål på gång!

Hej hopp i vinterkylan!

Så var det dax för första blogginlägget. Detta känns så spännande. Var nyss ute med min cocker spaniel Morris (gissa vart vår varumärkesnamn kommer ifrån) på promenad till havet och njöt av både sol och ganska isig vind. Det finns ju som bekant inget dåligt väder bara dåliga kläder och idag var det långkallingar och tjockaste dunjackan som gällde.

Väl hemma gick jag ut till min ateljé och skar upp den tvål jag gjorde igår. Fick en massa ordrar efter ett Facebookinlägg (som du kan läsa här) så min Bastvål och Tassalva tog helt slut. Gjorde en laddning Havre, Mjölk och Honungstvål också då de nästan är slut och nu ska de stå och torka i 4 veckor innan jag kan sälja dem. Här i ateljén luktar det fantastiskt gott av all tvål som står på tork.

Några av er  vet att jag målar en hel del i olja. Tidigare har jag använt terpentin att rengöra mina penslar i, men nu har jag övergått till att enbart använda min bastvål. Det är helt otroligt att de blir helt rena av enbart tvåltvätt och skönt att slippa handskas med farliga kemikalier.

Här i bloggen kommer jag berätta när jag gör lite specialtvål som släpps. Allt kommer inte att läggas i webbutiken då det kan röra sig om väldigt få exemplar av en tvål och de tar då ganska fort slut och då är det lättare att du skicka mig ett email om att du vill köpa (info@morrisnfriendz.com).

Just nu har jag några mindre tvålar kvar till salu (se bild nedan) och jag ska i helgen göra en laddning Violtvål. Kommer att lägga ut här i bloggen när de är klara att säljas. Gjorde prover tidigare som doftade ljuvligt så nu blir det full storlek på dem.

 

För mig är det naturligt att min vovvsing ska ha bästa hudvården. Som några kanske läst har jag en superallergisk hund. Han hade massor av mjäll och väldigt väldigt torr hud. Detta fick jag bort genom att bada honom enbart med min tvål och det känns så oerhört kul att jag kunnat hjälpa andra hundar (och hundägare) med jobbiga hudproblem.

Nähä…nu blir det munskydd på och dra iväg till ICA för några inköp.

Håll avstånd och var rädd om dig!

Lena